Twinkle | Digital Commerce

10 tips voor linkbuilding

2017-05-27
180101
  • 1:55

Goede inkomende links naar een site zijn bepalend voor de positie in de zoekresultaten van een zoekmachine. Maar het verkrijgen van kwalitatieve backlinks is niet zo gemakkelijk voor webwinkeliers. Always10list.com stelde 10 tips op.

1. Start met bloggen
Corporate blogging biedt een goede manier om een gezicht aan uw webwinkel te geven en als u interessante content biedt zijn mensen ook bereid om ernaar te linken. Als u eenmaal begint met bloggen, zullen mensen uit de markt reacties plaatsen op uw blog en het eventueel delen via social media, waardoor u backlinks verkrijgt en uw content automatisch via het web wordt verspreid.

2. Post op fora
Hiermee wordt niet bedoeld: spam op fora. Maar als eigenaar van een webwinkel bent u een expert in hetgeen u verkoopt, dus kunt u waarde bieden aan mensen door hun vragen (die betrekking hebben op uw vakgebied) te beantwoorden. Een link naar uw website in zo'n antwoord levert u een extra bonus op.

3. Raak betrokken bij niche organisaties en lokale ondernemersverenigingen

Op deze manier krijgt u de mogelijkheid om zakelijke contacten offline op te doen, ervaringen te delen en nieuwe ideeën, partners, klanten en vrienden te verwerven.

4. Doneer aan lokale goede doelen en non-profit organisaties

En dan bij voorkeur goede doelen en non-profit organisaties die linken naar hun donateurs.

5. Sponsor/organiseer wedstrijden en giveaways
Het organiseren van competities of enkel het sponsoren daarvan is een andere goede manier om links te verkrijgen.

6. Creëer een kortingscode
Coupons zijn populair; bijna iedere shopper probeert wel een kortingscode van een winkel te vinden voordat hij tot een aankoop overgaat.

7. Bied producten aan ter beoordeling
Ga op zoek naar invloedrijke personen binnen uw markt die schrijven over verschillende productaanbieders en dienstverleners, en bied uw product (of dienst) ter beoordeling aan.

8. Stuur persberichten uit
Stuur berichten naar uit naar online persbureaus. U zult versteld staan hoe snel uw nieuwsbericht met een link naar uw website zich kan verspreiden via het web.

9. Meld uw webshop aan bij verzamelsites
 Breng uw webshop onder de aandacht bij verzamelsites, social shoppingsites en andere verzamelplatforms.

10. Plan en houd uw linkbuilding-inspanningen bij
Uiteindelijk zal uw linkbuildingcampagne alleen succesvol zijn als u haar zorgvuldig heeft ingericht en als u de resultaten ook bijhoudt. Er is speciale SEO-software beschikbaar die u hierbij kan helpen.

Bron: Always10list.com