Twinkle | Digital Commerce

Media Markt klaar voor nieuwe start met e-commerce

2017-11-08
180101
  • 1:40

Media Markt opent volgende week de deuren van een webwinkel in Duitsland. Vijf jaar na de sluiting van zijn eerdere webshop gaat de keten weer online verkopen op zijn thuismarkt. Dit keer delen de winkeleigenaren mee. Ook kunnen zij extra toeloop verwachten.
 
Media Markt gaat volgens verschillende Duitse media een kernassortiment van drieduizend producten online verkopen, die na bestelling in de winkel kunnen worden opgehaald en geretourneerd. De Duitse elektronicaketen belooft de allerlaagste prijzen, online dezelfde als offline. Op de vloeren van de winkels in Duitsland komen zuilen te staan waarop bezoekers ook online kunnen kopen op Mediamarkt.de. Die site staat nu al volledig in het teken van de (her)opening van de webshop:Voortdurend kanaalconflict
Binnen Media Saturn Holding, het moederbedrijf van Media Markt en zusterketen Saturn, is lange tijd gesteggeld over de te volgen koers. Een conflict met winkeleigenaren, die inkomstenderving vreesden, zorgde ervoor dat Media Saturn de online verkoop van vlaggenschip Media Markt in 2007 staakte. Nederland werd drie jaar geleden aangewezen als proeftuin voor nieuwe e-commerce activiteiten, maar tot een snelle rentree als online verkoper in Duitsland leidde dat niet. Sterker: eind 2010 zorgde het voortdurende kanaalconflict voor het vertrek van Roland Weise, bestuursvoorzitter van Media Saturn.

Online marktleider en prijsvechter
Zonder Weise maakte Media Saturn, inmiddels eigenaar geworden van pure player Recoon, afgelopen zomer de ‘belangrijkste beslissing in zijn geschiedenis’. Besloten werd multi- en cross channel te omarmen en een rol als prijsvechter en toekomstig online marktleider aan te nemen. De webomzet van het concern zou in 2015 al 5 miljard euro moeten bedragen. Ter vergelijking: dat is ruim twee keer zoveel als die van de Amerikaanse marktleider Best Buy in 2010.

Wegbereider
Vanaf aanstaande maandag krijgt de nieuwe koers van Media Markt concreet vorm, om te beginnen op de Duitse markt. Als wegbereider voor de webwinkel van Media Markt werd afgelopen oktober al e-commerce toegevoegd aan Saturn.de.