Twinkle | Digital Commerce

Sunweb verkozen tot beste direct seller

2017-05-27
180101
  • 1:12

Sunweb heeft gisteren een zogenoemde Veer ontvangen als beste direct seller in de Nederlandse reisbranche. In totaal werden gister 40 Veren uitgereikt aan de letterlijke vooravond van de Vakantiebeurs.


De Veren worden ieder jaar uitgereikt door vakblad Reisrevue, kort geleden omgedoopt tot TravMagazine. Aan de verkiezing ligt een onderzoek onder Nederlandse reisprofessionals ten grondslag, uitgevoerd door Trendbox. 'De Verenverkiezing wordt georganiseerd op B2B-basis en heeft tot doel aan te tonen hoe reisverkopend Nederland denkt over haar leveranciers', vat hoofdredacteur Jan Lokhoff van TravMagazine samen.

Beste direct seller
Sunweb, onderdeel van de Sundio Group, won de Veer voor beste direct seller voor Arke, Fox Vakanties en zusterformule Jiba. TravMagazine’s Travelacademy omschrijft een direct seller als volgt: ‘De organisatie, c.q. producent die rechtstreeks aan de consument verkoopt zonder tussenkomst van een retailer.’

Holland International
Holland International werd gister verkozen tot beste allround touroperator. De dochter van TUI won gister nog acht andere Veren. Op eigen titel ontving TUI, de nummer 2 in de Travel Top 30 van de Twinkle 100, nog Veren voor agentensupport en agentenservice. OAD verliet de Jaarbeurs met 7 Veren.

KLM en Transavia.com
KLM, de aanvoerder van de Travel Top 30, werd voor het eerst in de geschiedenis gekozen tot de beste lijndienstluchtvaartmaatschappij. Dochterbedrijf Transavia.com won de Veren voor de beste charter- en voor de beste low-cost luchtvaartmaatschappij.