Twinkle | Digital Commerce

Kobo maakt Nederlandse entree bij Libris en Blz.

2017-05-27
461215
  • [nieuws]
  • 1:04

Rakuten's Canadese dochter Kobo maakt vandaag de opening bekend van een Nederlandse webwinkel voor digitaal lezen. Dat gebeurt in samenwerking met Libris en Blz., twee zusterketens in boeken met samen ongeveer 180 winkels in ons land.

Kobo biedt de Nederlandse consument naar eigen zeggen toegang tot 'de grootste boekhandel van de wereld'. Op de virtuele planken van de Nederlandse digitale boekwinkel staan vanaf volgende maand meer dan 2,5 miljoen e-books, waaronder duizenden bestsellers van eigen bodem.

Kobo Touch
Kobo is behalve verkoper van e-books ook fabrikant van e-readers. De Kobo Touch komt in een select aantal winkels van Libris en Blz. te liggen. Ook komt de e-reader voor het eerst in ons land te koop via Libris.nl en Blz.nl.

Samenwerking in digitaal lezen
De samenwerking met Libris Blz. past in de groeistrategie van Kobo. Anders dan Amazon probeert het bedrijf door samenwerkingen te verdienen aan digitaal lezen, zoals Twinkle gister schreef. Kobo, afgelopen november ingelijfd door de Japanse e-commerce reus Rakuten, sloot op de Europese markt al deals met warenhuisketen Fnac in Frankrijk, kioksketen WH Smith in Groot-Brittannië en recentelijk met Media Markt in Duitsland.


Gerelateerde artikelen: