Twinkle | Digital Commerce

Waar is mijn pakket?

2017-10-10
888778

Scannen in combinatie met een foto voor optimale klanttevredenheid? Ik kwam het tegen bij het plaatsen van een order op Dealextreme.com.

Ik heb al vaker bij DealExtreme besteld, dus ik weet dat mijn pakket uit Hong Kong gewoon prima aankomt. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die bestellen in Azië niet zo makkelijk vinden. Om het leuker te maken laten ze beelden zien van je pakket voordat het is ingepakt en als het klaar is met etiket voor verzending. Uiteraard kan je ook zien waar het pakket nu is, in mijn geval staat het bij de douane. Lijkt mij een leuke optie voor PostNL, DHL of een andere verzender: op de barcodelezers een kleine camera plaatsen en bij elke scan een foto posten bij de track & trace

Voor de pakketten van AllergieSupermarkt.nl zou dat een uitkomst zijn! De klanten kunnen gewoon zelf zien, met beeld, waar het pakket is. Een tweede voordeel: wij versturen veel voedingsproducten die af en toe niet heel aankomen bij klanten. Alhoewel we er stickers opplakken met ‘breekbaar’ en bubbelwrap, snippers en vul-papier gebruiken, is het soms niet voldoende voor een veilige aflevering. Ik kan direct zien wie het uit zijn handen heeft laten vallen!

Zou het wat zijn voor onze vrienden van de bezorgdienst?