Twinkle | Digital Commerce

EBay stopt PayPal-kassa in Milo

2017-05-27
180101
  • 1:18

Gebruikers van Milo, een tool voor actuele voorraadinformatie in fysieke winkels, kunnen voortaan direct aankopen doen via de mobiele applicatie. EBay, sinds een jaar eigenaar van Milo, voorzag in een koppeling met zijn betaaldochter PayPal.
 
Milo brengt realtime voorraden en prijzen in beeld van meer dan 140 Amerikaanse winkelketens, samen goed voor ruim vijftigduizend winkels. Consumenten kunnen op Milo.com en de mobiele app zien of een product in de schappen van een winkel in de buurt ligt. Om helemaal zeker te zijn dat een laatste exemplaar onderweg naar de winkel niet door een ander wordt gekocht, kan het voortaan direct mobiel worden besteld.

Toys ‘R Us
Toys ‘R Us is de eerste Amerikaanse online retailer die de optie biedt, schrijft Internetretailer.com. Producten kunnen niet worden bezorgd, maar alleen opgehaald in een specifieke winkel. Feitelijk voorziet Milo nu in een optie om online te kopen bij een lokale fysieke winkel, buiten de webwinkel van de betreffende keten om:Ook checkout bij RedLaser
Gebruikers van Milo kunnen op productnaam zoeken, maar met de camerafunctie van hun smartphone kunnen ze ook barcodes scannen en direct inzage krijgen in prijzen en voorraden bij winkels in de buurt. Met RedLaser, tevens ingelijfd door eBay, kan dat ook. Deze geavanceerde barcodescanner is inmiddels ook gekoppeld aan PayPal.

X.commerce
Milo, RedLaser en PayPal zijn bouwstenen voor X.commerce, het nieuwe open source e-commerce platform van eBay. U kunt er meer over lezen in het nieuwe nummer van Twinkle.