Twinkle | Digital Commerce

Supermarktketen Plus lanceert online bestelservice

2017-05-27
180101
  • 1:11

Plus heeft een bestelservice geopend, waarmee versproducten in de aanloop naar kerst online kunnen worden gekocht. De weborders moeten worden opgehaald en betaald bij een vestiging van de supermarktketen.

Consumenten die willen shoppen op Bestellenbijplus.nl, gebouwd door Starteenwinkel.nl, moeten eerst een vestiging kiezen. Daarna kunnen ze onder meer vis, vlees en brood & banket bestellen. Ze kunnen kiezen uit zes tijdvakken om hun order bij de winkel af te halen: ‘s ochtends of ‘s middags op donderdag 22 december, vrijdag 23 december of zaterdag 24 december. Daarvoor moeten ze wel een uitgeprinte bestellijst meenemen naar de winkel. Als online bestellers hun boodschappen vergeten op te halen, plaatsen medewerkers van de supermarkt de bestelde waren weer terug in de winkel.

Landelijke aandacht
Plus heeft meer dan 260 supermarkten in Nederland, waarvan er een aantal op eigen initiatief het hele jaar online verkoopt. Het is voor het eerst dat Plus een online alternatief voor het boodschappen doen landelijk onder de aandacht brengt, zij het tijdelijk. De homepage staat bijna volledig in het teken van de bestelservice.

De Bijenkorf en Maison van den Boer
Ook de Bijenkorf biedt tijdelijk de optie om online inkopen te doen voor het kerstdiner. Voor zijn kerstbestelservice werkt de warenhuisketen voor het tweede opeenvolgende jaar samen met Maison van den Boer. Orders kunnen op 24 december worden opgepikt bij een filiaal naar keuze.