Twinkle | Digital Commerce

CM mikt op webwinkelier met sms-betaaldienst MicroIncasso

2017-10-05
180101
  • 1:10

CM, een grote verwerker van zakelijke sms-diensten in Europa, introduceert met MicroIncasso een sms-betaaldienst. Omdat gebruikers betalingen kunnen doen tot 50 euro, is MicroIncasso ook geschikt voor veel webwinkeliers.

Webwinkeliers betalen tussen de 25 cent en 1,50 euro per transactie voor MicroIncasso, schrijft Emerce in een bericht met de kop: ‘Mobiel betalen kan nu gewoon via SMS.’ De precieze kosten hangen af van het bonbedrag. Merchants krijgen aankoopbedragen twee keer per maand overgemaakt, leert een blik op de veelgestelde vragen.

Woord sms’en
Om met sms te betalen moet een shopper zich eenmalig aanmelden bij MicroIncasso. Vervolgens kan hij afrekenen door een 'betaalwoord' te sms’en naar het nummer 3669, waarna het bedrag van zijn rekening wordt gehaald (automatische incasso).  MicroIncasso zal nog dit jaar worden ingezet bij Serious Request, de actie die het Rode Kruis met 3FM optuigt in en rond het Glazen Huis in Leiden. Na de introductie in Nederland wil het Bredase CM de betaaldienst in andere Europese landen gaan uitrollen.

èM! Payment
Vorige maand ontvouwde Arlette Broex plannen voor een andere nieuwe betaalmethode, die in de loop van volgend jaar eerst voor mobiele telefoons beschikbaar komt: èM! Payment. Net als Mircokassa zijn betalingen voor merchants gegarandeerd. ‘Het is mobiel machtigen, maar dan eenvoudig, veilig en vertrouwd’, aldus Broex begin november op een partnerdag van Buckaroo.