Twinkle | Digital Commerce

'Nederlandse ticketsites hoeven niet te vrezen voor Google Flights'

2017-05-27
150150
  • 1:14

Cheaptickets.nl, Vliegtarieven.nl en andere ticketsites hebben niets te vrezen van een Europese entree van Google Flights. De ticketzoekmachine verwijst in de VS alleen naar sites van luchtvaartmaatschappijen, maar in Europa zit de markt anders in elkaar.

Dat schrijft Reisrevue na een presentatie van Google’s James van Thiel op de Automatiseringsdag van het vakblad. Het zoekbedrijf introduceerde Google Flights afgelopen september in de Verenigde Staten en heeft aangekondigd de dienst ook internationaal uit te willen rollen.

Expedia, Booking.com en Kayak
Volgens Van Thiel, Industry Leader Travel bij Google, maken de vier grote luchtvaartmaatschappijen in de VS de dienst uit. Deze airlines zouden hun gegevens niet beschikbaar stellen als Google ook online travel agents (OTA’s) als Expedia, Booking.com en Kayak zou opnemen in Google Flights. Daarom worden de ticketsites geweerd uit de index. Maar, tekende Reisrevue uit de mond van Van Thiel op: ‘De situatie in Europa is heel anders, met veel meer airlines.’ Sites als Cheaptickets.nl en Vliegtarieven.nl hebben volgens hem dan ook niets te vrezen van Google Flights.

Level playing field
Van Thiel herhaalde nog maar eens dat Google geen plannen heeft om zelf tickets te gaan verkopen: ‘Wij streven naar een level playing flield. Wij bieden puur een tool om te helpen verkopen en het aanbod beter vindbaar te maken. De consument kiest uiteindelijk of hij via een airline of via een online travel agent boekt.'