Twinkle | Digital Commerce

Nederland sluit e-commerce deal met China

2017-05-27
180101
  • 1:18

Staatssecretaris Henk Bleker heeft namens de Nederlandse regering een deal gesloten met het Chinese ministerie van Handel. Er komt een werkgroep waarin overheid en bedrijfsleven van beide landen kennis en ervaring over e-commerce gaan uitwisselen.

‘China heeft belangstelling voor de Nederlandse technologie en gebruik van webwinkels.’ Dat meldt Rijksoverheid.nl over de samenwerking, die ‘kan leiden tot opdrachten voor Nederlandse bedrijven’. Ons land zou zich onderscheiden door het grote percentage online kopers, het consumentenvertrouwen en door de geldende voorwaarden voor webwinkelen.

Delegatie
Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EZL&I) ondertekende een overeenkomst met Jiang Zengwei, vice-minister van het Chinese ministerie van Handel. De nog op te richten werkgroep is daar een uitvloeisel van. Een Chinese delegatie heeft recent kennisgemaakt met het Nederlandse bedrijfsleven, vertegenwoordigd door VNO-NCW, Thuiswinkel.org en ECP-EPN (Platform voor de InformatieSamenleving).

Grootste e-commerce markt
De Boston Consulting Group voorspelde dat China de komende jaren zal uitgroeien tot 's werelds grootste e-commerce markt. The Economist publiceerde daarop eind juli de volgende figuur in een artikel op zijn website.Video : e-commerce in China
Tijdens Techcrunch Disrupt, begin deze week in Peking, werd uigebreid stilgestaan bij de potentie van e-commerce in China. In onderstaande video (waarin beeld en geluid helaas niet helemaal synchroon lopen), vindt u een paneldiscussie tussen vertegenwoordigers van drie e-commerce pioneers in China. Het zijn Lu Dong van La Mui, Haifeng Ye van Mbaobao en Fangfang Wu van GreenBox.