Twinkle | Digital Commerce

Logixbox: extra grote ‘brievenbus’ voor pakketten

2017-05-27
646610
  • 1:26

Logixbox heeft een opvallende nieuwe oplossing voor pakketbezorging geïntroduceerd. Het bedrijf brengt een kast op de markt die webshoppers aan de muur van hun huis kunnen vastmaken. Dat levert voor zowel shoppers als webwinkeliers een efficiencyverbetering op, is de gedachte.

Initiatiefnemers Koen Verhelst en Martin Hollestelle zaten afgelopen dinsdag in de studio van Pauw & Witteman. De Logixbox hoorde volgens een keurkorps tot de tien beste ondernemersideeën in crisistijd (fragment).

Logixbox
Met de Logixbox kunnen bezorgers pakjes die niet door de brievenbus passen voortaan ook afleveren als iemand niet thuis is. Voorwaarde is wel dat de pakketjes niet groter zijn dan 66 bij 41 bij 31 centimeter, het formaat van de grootste van de vier modellen.

Bijkomende voordelen zijn volgens Logixbox dat shoppers niet meer thuis hoeven wachten op een pakket, de deur niet open hoeven te doen als het niet uitkomt en dat ze niet meer langs buren, postkantoor of afhaalpunt hoeven om een pakje op te pikken. Bovendien zou de Logixbox bijdragen aan een beter milieu.

Solide staal
Die voordelen moeten de shopper wel wat waard zijn, want de goedkoopste Logixbox kost 169 euro. De pakketbus kan bijna overal buitenshuis worden gemonteerd, aldus Logixbox op zijn website: ‘De kast is volledig van 2 tot 4mm solide staal en autogeen gelast. De poedercoating, volgens qualicoat eisen, zorgt voor een duurzame bescherming tegen alle weersinvloeden.’

En, waarschuwt Logixbox: 'Als de box boven publieke grond wordt bevestigd kan er gemeentelijke belastingen, of precario worden geheven. In elke gemeente gelden afwijkende regels en bijbehorende tarieven.'

Ontvangstbevestiging
Logixbox zegt nog te werken aan een oplossing voor pakketten die een handtekening voor ontvangst behoeven.