Twinkle | Digital Commerce

LivingSocial stapt in maaltijdbestellingen

2017-05-27
178101
  • 1:20

LivingSocial biedt leden van zijn community in Washington D.C. de mogelijkheid eten te bestellen en te laten bezorgen. De grootste concurrent van Groupon experimenteert ook met LivingSocal Room Service, waarbij alleen toprestaurants zijn aangesloten.

LivingSocial is net als Groupon een platform voor koopjes. Vouchers kunnen 24 uur lang worden gekocht voor verzilvering binnen een bepaalde periode. Voortaan biedt de kortingssite restaurateurs ook de optie om aanbiedingen te plaatsen op LivingSocial Instant, waardoor ze direct verzilverbaar zijn. Bestellers kunnen maaltijden ophalen of thuis laten bezorgen als de restaurants dat faciliteren.

LivingSocial Room Service
Naast Instant Ordering heeft LivingSocial in Washington ook Room Service geïntroduceerd. De dienst is alleen op donderdag en vrijdag beschikbaar en etaleert slechts aanbiedingen van één toprestaurant.   Uit het persbericht: ‘LivingSocial Room Service is a new white glove delivery option also available through LivingSocial Instant allowing restaurateurs to add more tables without expanding their restaurant.

LivingSocial in Nederland
Met de nieuwe diensten, die momenteel worden getest, hoopt LivingSocial een nieuw publiek aan te boren en vervolgens warm te laten lopen voor zijn dagdeals. De koopjessite is sinds dit jaar ook in ons land actief. Met de toevoeging van Maastricht en Den Bosch biedt de site vanaf vandaag dagdeals in elf Nederlandse steden. De direct verzilverbare vouchers van LivingSocial Instant kennen we hier nog niet.

Google in online maaltijden
De markt voor online maaltijdbestellingen is groeiende en trekt nieuwe spelers aan. Vorige maand deed Google Ventures een investering in Ordr.in, een platform waarop het aanbod van ruim zeventig Amerikaanse bestelsites is verzameld.