Twinkle | Digital Commerce

Hema gaat boeken verkopen in webwinkel

2017-11-08
180101
  • 1:39

Hema gaat later deze maand achthonderdduizend boektitels te koop aanbieden op Hema.nl. Daartoe heeft de warenhuisketen een koppeling gemaakt met het Centraal Boekhuis. Hema zal kopers van boeken geen verzendkosten in rekening brengen.

Dat zegt hoofd corporate communicatie Judy op het Veld tegen Twinkle. 'Op dit moment is bekend dat we geen verzendkosten in rekening gaan brengen. Maar dat kan natuurlijk nog veranderen', aldus de zegsvrouw. Net als een aantal andere online boekverkopers onderscheidt Hema zich ermee van Bol.com, dat standaard 1,95 verzendkosten rekent.

'Eerste goeie grote markt'
Directievoorzitter Ronald van Zetten sprak afgelopen vrijdag voor het eerst over Hema’s boekenplannen in een uitzending van BNR Nieuwsradio (fragment 1, fragment 2). Hij zei onder meer over de verkoop van boeken op Hema.nl: ‘Online winkelen neemt toe. We dachten: "Wat is een eerste goeie grote markt waarvan wij denken dat ‘ie ook interessant is?" Het gaat wat minder in de boekenbranche. Dus dat is voor ons een ideaal moment om te denken van: “We gaan eens instappen”.’ Op Hema.nl worden straks zowel fysieke als digitale boeken te koop aangeboden.

Lekker weg club
Uit de woorden van Van Zetten valt op te maken dat Hema overweegt om in meer nieuwe markten zijn entree te maken op internet. Recentelijk voerde de warenhuisketen al grote wijzigingen door aan zijn lekker weg club. Dat is sinds enkele weken een besloten platform waar consumenten reizen, weekendjes weg en dagtrips kunnen boeken. Transavia.com en Landal GreenParks behoren tot de partners van Hema, dat alleen abonnees toegang biedt tot het aanbod.

Bosvruchten clafoutis
Met een webomzet van 90 miljoen euro in 2010 bezet Hema de 6e plaats in de Twinkle100. Afgelopen vrijdag bestond de keten, momenteel in handen van het Britse Lion Capital, 85 jaar. Aan de vooravond van die verjaardag was een bosvruchten clafoutis voor 0 euro te koop op Hema.nl. Hema houdt vol dat het een vergissing maakte met de gratis taart, hoewel daar vraagtekens bij worden gesteld.