Twinkle | Digital Commerce

Google lanceert mobiel adviesplatform GoMo

2017-05-27
180101
  • 0:58

Google heeft bij de aanvang van het Amerikaanse holiday shopping season het platform GoMo gelanceerd. De zoekmachinefabrikant wil bedrijven helpen bij het maken van een goede mobiele indruk. Google verwijst naar 12 leveranciers, waarvan 6 m-commerce aanbieders.

Het nieuwe platform is te vinden op Howtogomo.com. Google benadrukt in een blog-posting hoe belangrijk een goede mobiele performance is, nu een substantieel aantal shoppers via smartphones binnenkomt. Het zoekbedrijf stelt dat een meerderheid van zijn adverteerders geen geoptimaliseerde landingspagina’s biedt voor mobiel en waarschuwt: ‘If you don’t have a site that works for mobile, you’re missing out’.

Specialisten in m-commerce
Op HowToGoMo kunnen bedrijven zien hoe hun website verschijnt op mobiele telefoons (test), waarbij Google direct tips voor verbetering geeft. Bovendien brengt de zoekgigant lijstjes met goede voorbeelden en cases studies in beeld. Internet Retailer somt op dat 6 van de 12 Amerikaanse bedrijven waar Google naar verwijst gespecialiseerd zijn in mobile commerce. Het zijn iLoop Mobile, July Systems, Mobify, Moovweb, Netbiscuits en Unbound Commerce.

Video
In onderstaande video biedt Google uitleg over zijn nieuwe platform: