Twinkle | Digital Commerce

Britse modereus bezorgt kleding binnen anderhalf uur

2017-11-11
180101
  • 1:25

Aurora Fashions biedt webshoppers in grote Britse steden de optie tot levering binnen negentig minuten. Het bedrijf, dat een kleine vijftienhonderd winkels heeft in 44 landen, is de eerste fashion retailer die samenwerkt met de revolutionaire bezorgdienst Shutl.

‘Wij hebben de beste bezorging van de wereld’, zei Hash Ladha afgelopen dinsdag op Internet Retailing 2011, een congres van de naamgevende Britse vaktitel in Londen. Ladha is group multi-channel director bij Aurora Fashions, eigenaar van de retailmerken Coast, Oasis en Warehouse en tot begin dit jaar (pdf) van Karen Millen. Aurora haalt een groot deel van zijn inkomsten uit online verkoop.

Shutl
Sinds twee maanden werkt Aurora Fashions in eigen land samen met Shutl, dat levering binnen negentig minuten of in een tijdvak van één uur garandeert (video). Eerder ging onder meer de Britse winkelketen Argos al met de logistiek dienstverlener in zee. Shutl was aanvankelijk alleen beschikbaar voor inwoners van Londen en omgeving, maar breidde zijn service afgelopen zomer uit naar inwoners van Manchester, Leeds, Glasgow en Edingburgh. Sinds deze week zijn zes nieuwe Britse steden toegevoegd aan het aflevergebied.

'Klanten staan versteld'
Volgens Ladha leert de ervaring dat mensen kiezen voor de Shutl-optie (ad 9,99 pond) ‘omdat het nu eenmaal kan’. Het levert zeer positieve klantervaringen en daarmee goede pr op voor de labels van Aurora Fashions. ‘Klanten staan versteld van zoveel snelheid en daar draait toch steeds meer om’, volgens Ladha ‘Ik wil het in de hele wereld wel zo.’

Mondiaal voorbeeld
Aurora Fashion biedt Britten overigens tal van andere bezorgmogelijkheden, reden waarom Ladha spreekt van een mondiaal voorbeeld voor webverkopers: