Twinkle | Digital Commerce

Badge Direct klaar voor EK met vernieuwd Voetbalshop.nl

2017-11-11
180101

Badge Direct heeft Voetbalshop.nl opnieuw gelanceerd. Voortaan kunnen externe partijen makkelijker aanhaken op de achterliggende database. Via white label webshops kunnen ze verdienen aan de producten die Badge Direct grotendeels zelf maakt.
 
Badge Direct is met een online consumentenomzet van 3,5 miljoen euro hekkensluiter in de nieuwe Twinkle100. Behalve Voetbalshop.nl houdt de e-commerce tak van de Badge Groep uit Woerden onder meer ook Sportshop.nl, Fanshop.nl en Kadoshop.nl in de lucht. ‘Deze sites zullen ook opnieuw worden gelanceerd, in het eerste kwartaal van 2012’, laat Roland Heerkens weten aan Twinkle. De CEO van de Badge Groep voegt toe dat de genoemde labels ook allemaal een Belgische zustersite zullen krijgen.

White label shops
Badge Direct betrekt veel van zijn inkomsten uit de white label shops die het voor andere partijen exploiteert. Dat doet het bedrijf onder meer voor Feyenoord en PSV, maar ook voor Radio Veronica en het Eurovisie Song Festival. De orders voor hun webwinkels worden verzonden vanuit Woerden, waar de Badge Groep ook veel merchandising zelf maakt. Heerkens: ‘Productie on demand noemen we dat. We hebben hier elf productielijnen.’
 
Promotioneel
Om in de toekomst, meer specifiek in de aanloop naar het komende EK voetbal, tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar white label shops, heeft Badge Direct nu gesleuteld aan de techniek. ‘Er is een revolutionaire database-schil gekomen, waar iedere b2b- en b2c site moeiteloos aan gekoppeld kan worden’, aldus Heerkens. ‘Voetbalshop.nl is bovendien een stuk sneller, zoekmachinevriendelijker en flexibeler geworden: we kunnen veel meer gaan werken met productsuggesties, kassakoopjes, er is ruimte voor cadeaukaarten in samenwerking met partners en koppelingen met affiliates kunnen makkelijker worden gelegd. Promotioneel kunnen we kortom een stuk meer doen.’

Gratis retouren
Door een samenwerking met DHL zijn bestellingen bij Voetbalshop.nl voortaan af te halen bij de ruim zevenhonderd DHL Servicepoints in ons land. Daar kunnen producten ook worden geretourneerd. Om de besteldrempel te verlagen biedt Voetbalshop.nl shoppers voortaan ook de optie om (niet gepersonaliseerde) artikelen kosteloos per post retour te sturen.


Gerelateerde artikelen: