Twinkle | Digital Commerce

‘Verkopen grootste m-commerce spelers verdubbelen in VS’

2017-05-27
201217
  • 1:38

De driehonderd grootste mobiele verkopers in de Verenigde Staten boeken dit jaar ruim twee keer zoveel omzet met m-commerce als in 2010. Dat is de uitkomst van prognoses van vaktitel Internet Retailer. Amazon leidt ook op het mobiele verkoopfront de dans.

Volgens Internet Retailer tekent Amazon voor 37 procent van alle omzet in zijn Mobile Commerce Top 300. De lijst, waar retailers, reisorganisaties en ticketverkopers op te vinden zijn, is gebaseerd op prognoses van de m-commerce inkomsten dit jaar. Na Amazon, dat afstevent op 2 miljard dollar aan mobiele inkomsten volgens Internet Retailer, prijken Apple (0,9 miljard dollar), Marriot International (144 miljoen dollar), Wal-Mart (128 miljoen dollar) en Intercontinental Hotels & Resorts (120 miljoen dollar) op plek 2 tot en met 5.

105 procent groei
De totale mobiele verkopen van de driehonderd grootste Amerikaanse m-commerce bedrijven komen volgens de ramingen van Internet Retailer uit op tot 5,37 miljard dollar, 105 procent meer dan de 2,62 miljard van vorig jaar. EBay, dit jaar naar verwachting goed voor 4 miljard dollar aan mobiele verkopen, ontbreekt op de lijst omdat het fungeert als intermediair voor de productverkoop van anderen.

Amazon weer
Het is voor het eerst dat Internet Retailer de grootste mobiele verkopers van de VS in kaart heeft gebracht. Het vakblad is uitgever van de Top 500 Guide van grootste Amerikaanse online verkopers, die al sinds jaar en dag wordt aangevoerd door Amazon. Het bedrijf is ook met afstand de grootste webverkoper in Europa, blijkens de eerder dit jaar voor het eerst verschenen Top 300 Europe.

Twinkle100
Op de Thuiswinkel Update, volgende week donderdag in DeFabrique in Utrecht, brengt Twinkle de vierde editie van de Twinkle100 uit. In de lijst zijn de honderd grootste webwinkels van Nederland gerangschikt op de behaalde online consumentenomzet in 2010. Voor het eerst biedt de uitgave een aparte travel top 30, met de webomzetten van de grootste reisaanbieders.