Twinkle | Digital Commerce

'Wereldrecordhouder in bezorging' vergroot aflevergebied

2017-11-08
379335
  • 1:36

Shutl, een logistieke dienstverlener in de e-commerce branche, bezorgt vanaf vandaag in vijf Britse steden. Behalve Londenaren kunnen nu ook inwoners van Manchester, Leeds, Glasgow en Edingburgh producten binnen anderhalf uur laten bezorgen.

Shutl kondigde begin dit jaar aan zijn verzorgingsgebied in de loop van 2011 uit te zullen breiden. Voor de Britten beginnen met het doen van kerstinkopen, moeten de meeste grote stedelijke gebieden in het koninkrijk gedekt zijn. Of zoals Shutl, dat meestal last minute een beroep doet op de restcapaciteit van vervoerders, zelf schrijft: ‘Our goal is to have sufficient coverage by November to give high-street retailers a significant competitive edge over Amazon and the other pure-play e-tailers this Christmas.'

Shutl Now of Shutl Later
Desondanks stelt Shutl er niet alleen te zijn voor multichannel retailers: ‘Absolutely not!’. Het bedrijf zegt van meerwaarde te kunnen zijn voor retailers die voorraad houden op maximaal tien mijl van de klant, of dat nu in een winkel is of niet (retail FAQs). Webshoppers kunnen bij Shutl kiezen voor levering binnen negentig minuten (‘Shutl Now’), maar ze kunnen ook een tijdvak - in de verdere toekomst - van één uur selecteren (‘Shutl Later’). Een basisuitleg in video vindt u hier.

Vijf dagen wachten
The Guardian refereerde onlangs aan een onderzoek waaruit blijkt dat de gemiddelde Brit vijf dagen per jaar in afwachting is van een online bestelling. Shutl, dat zichzelf de snelste e-commerce bezorger ter wereld noemt, belooft The Next Web die tijd aanmerkelijk te kunnen bekorten. Het bedrijf bezorgt onder meer artikelen voor de grote Britse winkelketen Argos. Ook high street retailers als Karen Miller, Coast en Warehouse en Oasis staan op de klantenlijst.

In de prijzen
Shutl sleepte in zijn korte historie al verschillende onderscheidingen in de wacht. Het won een Econsultancy Innovation Award 2010 en, afgelopen juni, een BT Retail Week Technology Award voor Supply Chain Excellence, samen met Argos.