Twinkle | Digital Commerce

Pluplus sluit deal met Corio rond same day delivery

2017-11-11
413182

Corio, eigenaar van Nederlandse winkelcentra als Hoog Catharijne en Alexandrium, heeft een overeenkomst gesloten met Pluplus. Doel: artikelen uit winkels afleveren bij klanten thuis. Het gaat zowel om fysieke winkelaankopen als om online bestellingen.

Dat laat Jorik Bremer van Pluplus weten aan Twinkle. Corio gaat de snelle bezorgdienst actief onder de aandacht brengen van retailers c.q. huurders. Zij kunnen hun klanten de optie bieden om winkelaankopen binnen twee uur of op een ander gewenst moment thuis te laten bezorgen, waardoor zij zonder ballast verder kunnen winkelen. Daarnaast kunnen ondernemers Pluplus toevoegen aan hun webwinkel, waardoor same day delivery in een straal van 16 kilometer mogelijk wordt.

Netwerk van koeriers
Bremer presenteerde zijn bedrijf afgelopen februari als nieuwe speler op de markt voor pakketvervoer, die pakjes binnen twee uur na bestelling kan bezorgen. Net als het Britse voorbeeld Shutl, inmiddels overgenomen door eBay, maakt Pluplus gebruik van een netwerk van koeriers. Via een mobiele applicatie krijgen zij bezorgopdrachten binnen, waarmee zijn hun restcapaciteit kunnen aanspreken.

Wel snel, niet duur
Pluplus heeft zelf geen koeriers in dienst en daardoor kan het zich volgens Bremer concentreren op het verder ontwikkelen van de achterliggende technologie. ‘Het doel is om de traditionele retailers een snelle en betaalbare bezorgoptie te bieden die moet zorgen voor een concurrentieslag met de online winkels’, zegt hij. ‘Wij schudden de bezorgmarkt op, door de economische wetten op zijn kop te zetten’, doelt hij vervolgens op de belofte dat snelle bezorging met Pluplus niet duur hoeft te zijn. Parcel International nam begin juni een minderheidsaandeel in het bedrijf.

Strategisch element
Corio, recentelijk overgenomen door de Franse branchegenoot Klépierre, noemt Pluplus bij monde van Désirée ter Haar-Joosten een 'interessante nieuwe toegevoegde waarde' voor huurders. 'De winkel is een strategisch element geworden in een mix waarin het gaat om de afhandeling van transacties die in toenemende mate ook online plaatsvinden', aldus Corio's coördinator centre management .

Voradius
Vorige week nog sloot een andere Nederlandse start-up, Voradius, een overeenkomst met Unibail-Rodamco. Dat is net als Corio actief in het winkelvastgoed. Producten in de winkels van Stadshart Amstelveen zijn voortaan vindbaar op Voradius.nl. Een reserveeroptie is in de maak. Net als Pluplus ziet ook Voradius winkels als magazijnen.
  
Lees ook: PostNL begint met same day delivery (16 mei 2014)