Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl start verkoop Nelson Schoenen

2017-05-27
297231
  • 0:53

Wehkamp.nl heeft de collectie van Nelson Schoenen opgenomen in zijn webarenhuis. Door de strategische samenwerking beschikt Wehkamp.nl naar eigen zeggen over ‘een van de meest uitgebreide schoenenassortimenten van Nederland'.

Wehkamp.nl kondigde de samenwerking met Nelson Schoenen al in juni aan. De stappers van het familebedrijf, onder meer eigenaar van 60 gelijknamige schoenwinkels, 27 Ecco-winkels, 6 Geox-winkels én een webwinkel, zijn vanaf nu te bestellen bij het Zwolse thuiswinkelbedrijf.

Concurrentiedruk
De schoenenbranche op internet is flink in ontwikkeling. Door nieuwe toetreders neemt de concurrentiedruk toe, schreef Twinkle in het eerste nummer van dit jaar. Wehkamp.nl heeft de krachten nu gebundeld met een van de vijf grootste Nederlandse schoenverkopers, aldus het webwarenhuis in een verklaring over Nelson Schoenen.

Dominante aanbieders
Het Economisch Bureau van ING publiceerde onlangs een Sectorvisie Schoenen. De bank voorspelt dat 35 procent van alle schoenen in 2020 op internet wordt gekocht en dat drie tot vier aanbieders de markt tegen die tijd zullen domineren.