Twinkle | Digital Commerce

Het belang van meten en vergelijken voor multichannelspelers

2017-11-08
180101
  • 1:52

Retailers zijn zich vaak buitengewoon bewust van het verkeer en het conversiepercentage van een webshop. Maar dat geldt meestal niet voor het verkeer en de conversie van een stenen winkel. Dat schrijft Mark Ryski, CEO en oprichter van HeadCount Corporation, in een artikel op Retailonlineintegration.com.

Er zijn dan ook weinig retailers die op dit vlak cijfers bijhouden van de fysieke vestiging. In plaats dat retailers verkeer en conversiepercentages meten, gebruiken ze vaak gewoon verkooptransacties als ‘surrogaat’ voor het verkeer in de winkel. Dit is echter een verkeerde voorstelling van wat er werkelijk gebeurt, en daarbij een desillusie die kan leiden tot een niet aansluitende web-to-store experience bij de klant, aldus Ryski. Wat uiteindelijk weer gevolgen kan hebben voor de verkoop. Hieronder drie suggesties die hij geeft om een consistente web-to-store klantenervaring te bieden en de kans op verkoop te vergroten:

1. Meet het bezoek in uw fysieke winkel
Vergeet dat het aantal transacties een globaal beeld geeft van het bezoek in de winkel. Het komt niet eens in de buurt. Elke retailer moet het winkelverkeer van elke locatie meten om inzicht te krijgen in het volume en tevens het tijdstip van bezoek. Op deze manier heb je inzicht in de piek- en rustmomenten. Door hierop in te spelen met bijvoorbeeld meer personeel op de drukkere momenten, kun je een betere en meer adequate service leveren.

2. Vergelijk websiteverkeer met het bezoek van de stenen winkel
Door het vergelijken van online en offline verkeer krijg je inzicht in de dynamiek van het web-to-store gedrag. Een voorbeeld hiervan is als je ziet dat pieken in webverkeer voorafgaan in brick-and-mortar traffic . Door een beeld te schetsen van de timing en omvang van dergelijke bewegingen, kun je er op de juiste manier op inspelen en zo een betere en een naadloos op elkaar aansluitende multichannelervaring aan je klanten bieden.

3. Meet de conversie van de fysieke winkel
Zo belangrijk als het meten van conversie online is, zo belangrijk is het ook voor de fysieke winkel. Zorgen dat je heel veel bezoek in je winkel krijgt, heeft geen zin als je het niet kunt vertalen naar verkoop. Conversie is de ideale metric om inzicht te krijgen in hoe goed een winkel, zowel online als offline, nou echt presteert.

Bron: Retailonlineintegration.com