Twinkle | Digital Commerce

Uitverkoopinnederland.nl bundelt modekoopjes

2017-11-08
180101

Uitverkoopinnederland.nl is een nieuw koopjesplatform waar modewinkels hun kleding kunnen slijten. Voor een vast bedrag per jaar mogen de winkeliers zoveel producten plaatsen als ze willen, mits ze zijn voorzien van aantoonbare korting.

Perry Pieterse stelt dat winkeliers door zijn initiatief ‘maximaal gebruik kunnen maken van internetverkoop met minimale inspanningen’. Uitverkoopinnederland.nl brengt de winkeliers in aanraking met nieuwe kopers, het bedrijf zorgt voor de financiële afwikkeling van webaankopen en het stelt  verpakkingsmateriaal ter beschikking aan de winkels: de zogenoemde E-Bags. Door afspraken met PostNL kunnen de winkeliers hun weborders afgeven bij alle servicepunten van die bezorgpartij.

Rendement
Uitverkoopinnederland.nl mikt op kleinere winkeliers met of zonder webwinkel. Pieterse: ‘De enige voorwaarde is dat ze tenminste één fysieke winkel hebben en maximaal een stuk of vijf. Je ziet vaak dat deze ondernemers maar moeilijk gevonden worden op internet, omdat mensen buiten de gemeente hun naam niet kennen. Ze investeren relatief veel in site en/of shop, maar het rendement is klein. Door de schaal van ons platform kunnen ze bij meer consumenten onder de aandacht komen.’

Onder de adviesprijs
Winkeliers krijgen voor 350 euro per jaar de mogelijkheid ongelimiteerd producten te plaatsen op het platform van Pieterse, mits de artikelen onder de adviesprijs worden aangeboden. Het uploaden doen de winkeliers zelf, met behulp van een programma dat Uitverkoopinnederland.nl ter beschikking stelt.

Eind deze maand live
Uitverkoopinnederland.nl biedt plaats aan verkopers van dames-, heren- en kinderkleding, sieraden, accessoires en zonnebrillen. Op het moment van schrijven is het aantal aanbieders nog erg beperkt. Pieterse: ‘Inmiddels hebben zich 13 winkeliers gemeld, maar die staan nog niet allemaal online. Dat moet eind deze maand wel zo zijn. Vanaf dan kunnen consumenten kopen op onze site.’

Marge
Behalve het vaste abonneebedrag houdt Uitverkoopinnederland.nl per order ongeveer anderhalve euro aan bruto marge over, aldus Pieterse. Het geld wordt ingehouden van het bedrag dat webwinkeliers gestort krijgen van de derdenrekening, die door een stichting wordt beheerd: ‘Als de bedenktermijn voor de klant voorbij is, krijgen de winkeliers het bedrag overgemaakt', aldus Pieterse.