Twinkle | Digital Commerce

Shoebazaar.nl gaat fysieke winkels openen

2017-05-27
180101
  • 1:13

Shoebazaar.nl maakt de stap van de online naar de offline verkoopwereld. Hype Concepts, het bedrijf achter de webwinkel, wil volgende maand twee winkels openen met de naam Hypebazaar, in Nijmegen en Eindhoven. De winkels gaan fungeren als verlengstuk van de webshop.

Hype Concepts implementeerde een nieuw ERP-systeem (enterprise resource planning) om de weg te bereiden voor multichanneling: ‘We moesten er zeker van zijn dat we de financiële en logistieke administraties voor onze online en offline activiteiten straks probleemloos met elkaar kunnen samenbrengen’, aldus Eric van Liempde, één van de oprichters van Hype Concepts.

Geïntegreerde oplossing
Het ERP-pakket, eRataillium van leverancier ACA Retail, biedt een geïntreerde oplossing voor e-commerce en logistiek, onder andere waar het aankomt op deelleveringen, retouren en terugbetalingen. Het ingebakken content management systeem is van Divide, dat op zijn site melding maakt van de plannen van Hype Concepts.

Skooz.com
Shoebazaar.nl bestaat pas sinds afgelopen april en is daarmee een van de laatste in een lange reeks toetreders op de booming online schoenenmarkt. Het is overigens niet voor het eerst dat een schoenverkoper op internet de winkelstraat opgaat. Skooz.com, onderdeel van de Mandemakers Shoe Retail Group, ging Shoebazaar.nl voor. Die webformule kreeg ongeveer een jaar geleden een eerste vestiging in Nijmegen. Hoewel er plannen waren voor de opening van meer filialen, is het assortiment van Skooz.com nog slechts in die ene fysieke winkel te koop.