Twinkle | Digital Commerce

'Internet maakt winkel jan Smit overbodig'

2017-11-08
180101
  • 1:04

De fysieke winkel van Jan Smit in Volendam sluit op 1 november de deuren. Volgens Jaap Buijs, manager van de Volendammer zanger, kan de winkel niet opboksen tegen de concurrentie van internet. ‘De winkel is eigenlijk overbodig’, aldus Buijs gister.
 
In J-Style, zoals de winkel van Jan Smit heet, wordt behalve kleding van Smits’ gelijknamige kledinglabel ook merchandise van hem en van andere artiesten uit Volendam verkocht.

‘Tegenwoordig gaat 95 procent of misschien nog wel meer via internet’, verklaarde Buijs de aanstaande sluiting gister tegen RTL Boulevard. ‘In de zomer komen er nog wel toeristen, maar in de winter komt niet iemand uit Maastricht hier naar de winkel.’

Webwinkel gesloten
Berichten dat de kredietcrisis J-Style fataal is geworden, spreekt Buijs tegen. Frappant is dat de webwinkel van J-Style op dit moment is gesloten, wegens vakantie:J-Style op Wehkamp.nl
Jan Smit bracht vijf jaar geleden zijn kledingmerk J-Style op de markt. De collectie kreeg een plek in de rekken van C&A. Door de samenwerking van die winkelketen met Wehkamp.nl, is de kleding van J-Style ook in het webwarenhuis te koop.