Twinkle | Digital Commerce

Kieskeurig.nl krijgt er een zusje bij: Kiesmobiel.nl

2017-05-27
168192
  • [nieuws]
  • 1:21

Sanoma heeft met Kiesmobiel.nl een nieuwe vergelijkingssite geopend, in de look and feel van Kieskeurig.nl. Het uitgeefbedrijf, dat onlangs een deal sloot met Icecat, zette eerder al vergelijker Makkie.nl naast Kieskeurig.nl.

Waar Makkie.nl zich als ‘inspiratieve adviseur’ vooral in de toon onderscheidt van Kieskeurig.nl, is Kiesmobiel.nl een thematische zuster van Sanoma’s vergelijker. Bezoekers van de site kunnen mobiele telefoons en abonnementen met elkaar vergelijken.

Ook abonnementen
Anthony van Charldorp, manager van Kiesmobiel.nl, laat Twinkle weten: ‘Op Kieskeurig.nl zijn alleen losse toestellen te vergelijken. Kiesmobiel.nl is er naast gezet om een start te maken met abonnementsvergelijkingen. Uiteindelijk zullen de abonnementen ook een plek krijgen op Kieskeurig.nl, maar Kiesmobiel.nl zal dan als specifieke mobiele telecomvergelijker blijven bestaan.’
Van Charldorp weet niet van eventuele plannen om meer specifieke vergelijkers naast Kieskeurig.nl te lanceren, zoals Kiestelevisie.nl bijvoorbeeld: ‘Nee, zulke plannen liggen er bij mijn weten niet.’

Kieskeurig.nl dynamisch opbouwen
Op De E-commerce Dagen maakte Sander ten Dam, performance based director bij Sanoma, duidelijk dat Kieskeurig.nl pagina’s in de toekomst dynamisch wil gaan opbouwen. Dat betekent dat bezoekers verschillende homepages krijgen voorgeschoteld, op basis van hun persoonlijke surfgedrag binnen het online netwerk van de uitgever.

Deal met Icecat
Op De E-commerce Dagen sprak Ten Dam in april ook zijn vrees uit voor de aanstaande entree van Google Shopping, die niet lang daarna realiteit werd. Begin deze maand maakte Kieskeurig.nl een deal met Icecat bekend: Kieskeurig gaat zijn database verrijken met informatie van de wereldwijde uitgever van productinformatie. In ruil daarvoor gaat Icecat webwinkeliers bedienen die gebruik maken van de Content Pro-diensten van Kieskeurig.