Twinkle | Digital Commerce

D-reizen veilt vakanties

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

D-reizen is begonnen met het veilen van vakanties op de eigen website. Volgens topman Steven van Nieuwenhuijzen is de reisconsument klaar voor veilingen op grote schaal. ‘D-reizen vestigt tegelijk nog eens de aandacht op het lage prijzenimago en lastminute-specialisme.’

Nieuwenhuijzen doet zijn uitspraken in het nieuwe nummer van vakblad Reisrevue. De opbodveilingen op D-reizen.nl/vakantieveiling bevinden zich volgens de topman in een experimentele fase: ‘We leren en ontwikkelen door. Als het aanslaat schakelen we snel op.'

D-reizen maakt op de site duidelijk dat er mimimumprijzen zijn voor de geveilde reizen, maar vertelt er niet bij hoe hoog dat mimimumbedrag ligt:In een chat-sessie laat een medewerker van D-reizen weten dat de minimumprijzen niet worden gecommuniceerd 'om het voor onszelf rendabel te houden'.

Alleen vakanties
In de virtuele veilinghal biedt D-reizen alleen complete vakanties aan. ‘Dus geen dagtochten, restaurants, concertkaartjes en dergelijke’, aldus Nieuwenhuijzen in Reisrevue. De geveilde reizen, waarvan de vertrekdatum vaststaat, komen veelal van grote touroperators waar D-reizen mee werkt. ‘De potentie is enorm’, stelt Nieuwenhuijzen.

Veilingsites populair
Veilingsites hebben het afgelopen jaar flink aan populariteit gewonnen in de reisbranche. Emesa, eigenaar van Vakantieveilingen.nl, haalde de Thuiswinkel Award in de categorie reizen voor de neus van Landal GreenParks weg. Begin dit jaar zetten de makers van Hotels.nl met Hotelveiling.nl een concurrent voor Vakantieveilingen.nl en Hotelkamerveiling.nl in de markt.