Twinkle | Digital Commerce

Dealerdirect lanceert 'Groupon voor auto’s'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

Dealerdirect heeft een website geopend waarop elke dag een auto tegen flinke korting wordt aangeboden. Met 1daycar.com introduceert het bedrijf, dat zichzelf vergelijkt met Groupon, online flash sales voor auto’s. Deal van vandaag: een Chevrolet Sparq voor 6.990 euro.

De prijs ligt 1.505 euro lager dan normaal, communiceert 1daycar.nl. Bas Oude Luttikhuis, directeur van initiatiefnemer Dealerdirect, zei gister op Automotive-online.com dat hij 26 Sparqs heeft betrokken van een dealerholding. Welke dat is wil hij niet kwijt. De dealerholding blijft eigenaar van de auto’s tot een verkoop is gesloten en levert deze bij webkopers af.

Tot op heden zijn geen auto’s verkocht via 1daycar.nl, getuige de teller op de site:Nerveus
Over de potentie van het nieuwe concept zei Oude Luttikhuis gister op Automotive-online.com: ‘We geven niet zoals Auto.nl een korting die je ook bij een dealer zou kunnen krijgen. We appelleren daarmee wel enigszins aan de hebberigheid van mensen. Maar we zijn best nerveus of het een succes wordt, dat is absoluut waar.’

DealerDirect gebruikt de eigen site Ikwilvanmijnautoaf.nl en partner Gaspedaal.nl om 1Daycar.nl onder de aandacht te brengen van mogelijke kopers.

Conflict met ANWB
DealerDirect, bemiddelaar in particuliere autoverkoop, was tot voor kort verwikkeld in een conflict met de ANWB. Oude Luttikhuis had zelf de AMWB Autoverkoopservice in de markt gezet, om de bond een hak te zetten. Na juridische stappen van de ANWB staakte de ondernemer de activiteiten onder de gelijkende naam.