Twinkle | Digital Commerce

Heinz verkoopt ketchup alleen op Facebook

2017-11-08
180101
  • 1:01

Om zijn ketchup op basis van Balsamico-azijn onder de aandacht te brengen en de sociale interactie met het merk te bevorderen, verkoopt Heinz zijn nieuwe saus aanvankelijk alleen op Facebook. Britten die de Facebook-pagina van Heinz belonen met een 'like', mogen een fles bestellen.

Heinz slijt drieduizend flessen via het sociale netwerk, waarna de nieuwe saus medio maart in de Britse supermarkten te koop komt. Facebookers die hun waardering kenbaar maken aan vrienden, moeten nog wel betalen voor de ketchup; voor 1,49 pond mag iedere fan er maximaal één op Facebook bestellen. 



Direct verkoopkanaal
Het is niet gebruikelijk dat een fabrikant van fast moving consumer goods (fmcg) een direct verkoopkanaal openstelt voor consumenten. Marketingmanager Ian McCarthy zegt over de actie tegen persbureau AP: ‘Sociale media spelen een dominante rol in de evolutie van consumentenconsumptie. Daarom hebben we besloten onze populaire Facebook-pagina in de UK te gebruiken om onze meest loyale fans Heinz Tomato Ketchup met Balsamico Vinegar te laten bestellen voor anderen dat doen.’