Twinkle | Digital Commerce

Dressesonly.nl gaat international met Dressesonly.com

2017-05-27
180101
  • 1:35

Dressesonly.nl heeft de internationale site Dressesonly.com geopend, die webshoppers in een kleine dertig landen gaat bedienen. Miriam Swaans hoopt dat eind dit jaar 10 tot 15 procent van haar webwinkelinkomsten uit het buitenland komt.

Swaans vertelt dat Dressesonly.nl al langer de ambitie koesterde om buiten Nederland te gaan verkopen, maar dat een en ander in een stroomversnelling raakte toen het domein Dressesonly.com kon worden overgenomen van een Amerikaans bedrijf. Vanaf november werd gebouwd aan de webwinkel, die hetzelfde uiterlijk heeft als Dressesonly.nl. Vorige weeek ging de internationale site live: ‘Er is nog een aantal dingen die vertaald moet worden, dus een officiële lancering is dit nog niet. We zijn al wel begonnen met linkbuilding’, zegt Swaans.

Landenspecifiek
Dressesonly.nl, dat al een Belgische site had, bedient shoppers uit 29 landen in het Engels. Swaans en haar zus sluiten niet uit dat in een later stadium landenspecifieke websites zullen volgen. ‘In landen waar we veel mogelijkheden zien, met name Duitsland, Denemarken en Frankrijk, gaan we wel online-marketing bedrijven. Ook voegen we merken toe aan ons portfolio, die in die landen populair zijn. We hebben over de hele linie het geluk dat we een vrij goede url hebben voor zoekmachineoptimalisatie.’

Nattevingerwerk
Het landenportfolio van Dressesonly.com is mede ingegeven door de internationale mogelijkheden en de tarieven die verzendpartner TNT Post biedt, aldus Swaans. ‘En eerlijk gezegd is het ook een beetje nattevingerwerk geweest.' Betalen in de internationale shop kan met Visa, Mastercard en PayPal.

Omzet
Swaans, die onder meer rekent op animo van Nederlandse expats, verwacht dat de buitenlandse verkoop langzaam op gang zal komen: ‘Als we in december 10 tot 15 procent van onze omzet in het buitenland halen, dan doen we het goed. Hoeveel omzet we vorig jaar hebben geboekt? Dat houd ik liever voor me. Het was meer dan in 2009, maar van het geld hebben we ook veel investeringen gedaan.’