Twinkle | Digital Commerce

Amazon koopt 'Europese Netflix' LoveFilm

2017-05-27
241101
  • [nieuws]
  • 0:54

Amazon wordt eigenaar van LoveFilm, een Europese dvd-verhuurder die zijn klanten steeds vaker digitaal bedient à la het Amerikaanse Netflix. Met de overname krijgt Amazon een groot aandeel in de Europese digitale videomarkt.

Amazon deed zijn Britse en Duitse dvd-verhuurservice begin 2008 van de hand, aan Lovefilm nota bene. Sinds dat moment had Amazon een belang van 42 procent in het bedrijf, waarvan het nu helemaal eigenaar wordt. Techcrunch schat dat Amazon 312 miljoen dollar voor de resterende aandelen betaalt.

Behalve in Groot-Brittannië en Duitsland is LoveFilm ook actief in Zweden, Noorwegen en Denemarken.   Het bedrijf investeerde de afgelopen tijd vooral in zijn digitale aanbod, nu bestaande uit ruim 5.300 filmtitels. LoveFilm sloot verder deals met onder meer Sony en Samsung over directe streaming van content naar nieuwe televisies. Ook stapte het in de verhuur van games.De overname moet nog worden goedgekeurd. Dat zal waarschijnlijk later dit kwartaal gebeuren.