Twinkle | Digital Commerce

GiftsNearby: eBay drijft verkeer naar fysieke winkel

2017-11-11
180101
  • 1:10

EBay wijst last-minute kerstkopers sinds dinsdag op cadeaus bij fysieke winkels in de buurt. Op Giftsnearby.com zijn actuele voorraden van Amerika’s grootste winkelketens te vinden. De gebruiker kan zien hoe ver hij van huis moet om een artikel te halen.

‘Local commerce’ is de uitdrukking die verschillende Amerikaanse media gebruiken voor diensten als die van eBay. Voor de nieuwe site GiftsNearby maakt het bedrijf gebruik van technology van Milo, dat winkelvoorraden van winkels realtime in kaart brengt en op prijs vergelijkbaar maakt. Milo werd pas enkele weken geleden overgenomen door eBay, voor 75 miljoen dollar.

Online-reserveren
Christopher Payne, die leiding geeft aan de Amerikaanse activiteiten van eBay, zei deze week tegen MediaPost dat GiftsNearby zeker een vervolg krijgt, al weet hij nog niet in welke vorm precies. EBay experimenteert samen met Best Buy al met 'buy online, pick up instore' op Giftsnearby.com, waar andere retailers daar nog geen optie tot online-reserveren hebben.

Mobiele applicaties
Realtime applicaties voor local commerce kunnen het verkeer naar fysieke winkels bevorderen. De Milo-technologie wordt straks ook ingebouwd in mobiele applicaties van eBay, waardoor winkelbezoekers via bijvoorbeeld barcodescanning kunnen zien dat een product in een aanpalende winkel goedkoper is.

Hieronder vindt u een duidelijke video die eBay maakte over GiftsNearby: