Twinkle | Digital Commerce

Royal Mail start pakketbezorging in de avond

2017-05-27
180101
  • 1:05

Royal Mail is in Groot-Londen begonnen met het bezorgen van pakketen na werktijd. Webshoppers kunnen ervoor kiezen pakjes tussen zes en tien uur ’s avonds te laten afleveren. House of Fraser participeert in de test van het postbedrijf.

Afgelopen zomer besloot Royal Mail al ongeveer 650 van zijn kantoren op woensdagavond langer open te houden. Britse webkopers kunnen midweeks tot acht uur ’s avond terecht om pakketjes af te halen, waar de postkantoren op andere werkdagen om zes uur sluiten. Ook de zaterdagopenstelling werd verlengd om webshoppers te plezieren.

House of Fraser
Vanaf deze maand is Royal Mail ook begonnen met levering buiten werktijd. Het gaat vooralsnog om een proef in Londen en omgeving. Testpartij House of Fraser rekent 6 Britse pond voor bezorging op de avond na de besteldag, net zoveel als voor gegarandeerde bezorging op de ochtend of middag na bestelling. Deze kosten vervallen als voor meer dan 100 pond wordt besteld.

L'Occitane
Behalve department store House of Fraser participeert ook L’Occitane, verkoper van beautyartikelen, in de proef. Die zal in ieder geval zes maanden duren. Royal Mail probeert ook andere retailers te interesseren voor de proef.