Twinkle | Digital Commerce

Google Product Search biedt inzicht in lokale winkelvoorraad

2017-11-08
469243

Google Product Search is in de Verenigde Staten uitgebreid met de optie om actuele voorraden van winkelketens in te zien. Gebruikers van de productenzoekmachine kunnen voortaan zien of en voor welke prijs een winkel in de buurt iets in de schappen heeft liggen.

Local Availability, zoals Google de toepassing noemt, is gister officieel gelanceerd voor gebruik op desktops. Het was al langer mogelijk voorraden van participerende retailers mobiel in te zien. Door samenwerking met zeventig retailers, waaronder Office Depot en Guitar Center, brengt Google de lokale verkrijgbaarheid van maar liefst 4 miljard verschillende producten in beeld. De gebruiker kan klikken op ‘Nearby stores’ (voorbeeld) en vervolgens direct aan een telefoonnummer en routebeschrijving komen om het product te bemachitgen.

Oracle, JDA en Epicor
Om de productvoorraden van nog meer retailers toe te voegen aan Local Availability, heeft Google samenwerkingen gesloten met verschillende leveranciers van retail software, waaronder Oracle, JDA en Epicor. Speciale ‘adapters’ moeten het eenvoudiger maken om winkelvoorraaden realtime door te geven aan de zoekgigant. Retailers die willen participeren moeten een acount hebben bij het Google Merchant Center.

Google Shopping
Google Product Search ofwel Google Shopping is behalve in Amerika beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Japan. In ons land zou Google in stilte een test uitvoeren met de vergelijker, iets wat Google Nederland overigens niet bevestigt.