Twinkle | Digital Commerce

Webshoppen goed voor logistiek vastgoed

2017-05-27
180101
  • 1:16

De vraag naar logistiek vastgoed in Nederland zal stijgen door de toename van aankopen via webwinkels. Dit is een van belangrijkste conclusies uit het vorige week verschenen rapport Dutch Warehouse Market Bulletin van Jones Lang LaSalle.

Volgens het rapport neemt door de sterke stijging van internetaankopen de goederenstroom van producenten en retailers naar consumenten, ook de komende jaren, aanzienlijk toe. In 2009 werden er 77 miljoen pakketten vanuit webwinkels verstuurd. De omzet van Nederlandse onlinewinkels is in 2009 met zeventien procent gegroeid naar 6,4 miljard euro. Dit is zeven procent van de totale detailhandelsomzet.

Stijgende vraag
Ruben Langbroek, hoofd Research Jones Lang LaSalle Nederland: 'We verwachten dat dit jaar de online omzet met 25 procent zal stijgen naar 8 miljard euro. Wij geloven dan ook dat internetwinkelen één van de trends is die de vraag naar opslag en overslag van goederen, en daarmee de vraag naar logistiek vastgoed, omhoog stuwt. Daarmee is het een belangrijke pijler voor het op niveau brengen en houden van de vraag naar logistieke ruimte.'

Dutch Warehouse Market Bulletin
Het Dutch Warehouse Market Bulletin beschrijft de uitdagingen, trends en ontwikkelingen  van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt en meer specifiek die van de markt voor logistiek vastgoed. Het rapport laat zien dat de (middel)langetermijn vooruitzichten voor de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt perspectief bieden vanwege de stabiele werkgelegenheid in Nederland en de wereldwijd toenemende bestedingen en productie in de komende decennia.

Bron: Logistiek.nl / Jones Lang LaSalle