Twinkle | Digital Commerce

Currence zet eerste stappen met iDeal over de grens

2017-10-05
181101
  • 1:06

Currence gaat inventarisen of iDeal kan worden gekoppeld aan soortgelijke online-betaalsystemen in Duitsland en Oostenrijk. Omdat de interesse van buitenlandse banken uitblijft, gooit Currence het over een andere boeg.

Nu.nl meldt vanmiddag dat iDeal ‘voorzichtig snuffelt’ over de grens en dat volgende week al wordt begonnen met het aanbrengen van de koppeling. Dat zou Piet Mallekoote, directeur van Currence, hebben gezegd bij een persbijeenkomst over ‘De week van het pinnen’.

Giropay en eps
Volgens Currence-woordvoerder Bob Goulooze loopt het zo’n vaart niet. Voorzichtig: ‘Er is sprake van contacten die mogelijk leiden tot een onderzoek om systemen te koppelen.’ Het gaat daarbij om het Duitse Giropay en het Oostenrijkse eps, die op soortgelijke leest als iDeal zijn geschoeid.

Interesse gering
Currence zinspeelt al een paar jaar op een internationale doorbraak van iDeal, daarbij in de rug gesteund door Thuiswinkel.org. Mallekoote moest echter bij herhaling erkennen dat de interesse van buitenlandse banken gering is. Mede door de financiële crisis stonden andere zaken er hoger op de prioriteitenlijst. Het 5-jarige iDeal zoekt nu naar 'andere wegen om de digitale gemeenschap van dienst te kunnen zijn’, aldus Goulooze.

Dat probeert Currence ook door gesprekken met banken en webwinkeliers te voeren over een iDeal voor mobiele bestellingen.