Twinkle | Digital Commerce

Boots beloont webshoppers in Treat Street

2017-11-08
180101

Boots heeft een ‘Treat Street’ geopend, waarin de drogisterijketen wijst op verschillende grote Britse webwinkels. Wie in die shops aankopen doet via Treat Street, kan punten sparen die recht geven op kortingen in de fysieke winkels van Boots.

Boots-klanten die zich aanmelden bij Treat Street kunnen punten verzamelen bij ruim vijftig grote webwinkels, waaronder Asos, Thomas Cook en Play.com, maar ook bij iTunes en eBay. De punten worden bijgeschreven op de Boots Advantage Card, die klanten recht geeft op kortingen in de health & beauty-winkels van Boots. De punten zijn niet online te verzilveren.

Affiliatesite
Door korting te verschaffen op webaankopen bij derden, hoopt Boots ook zijn eigen klanten meer aan het webwinkelen te krijgen, verklaart Internet Retailing de lancering van Treat Street. Feitelijk is het niet meer dan een affiliatesite, die verkoopcommissies uitkeert in (offline-)winkelkorting.

Kring-Apotheek
Boots is onderdeel van Alliance Boots, een van de grootste farmaceutische bedrijven in health & beauty ter wereld. Ook Kring-Apotheek, die nu ruim een jaar online verkoopt in Nederland, behoort tot het concern.