Twinkle | Digital Commerce

Asos lanceert Amerikaanse website

2017-11-11
204178
  • 1:26

Asos heeft een aparte website geopend voor de Verenigde Staten. De Britse pure player biedt free shipping en gratis retouren aan voor Amerikaanse bestellers. Ook voor andere landen wil Asos specifieke websites gaan opzetten.

Amerikanen konden al online bestellen bij Asos, maar moesten prijzen en maten steeds converteren. Op de nieuwe landensite zijn dergelijke drempels weggenomen. Opvallend is dat Asos de producten gratis bezorgt bij Amerikaanse shoppers, terwijl ze worden verscheept vanuit Engeland.

Gek
Medeoprichter en CEO Nick Robertson zei onlangs tegen Portfolio.com dat mensen hem gek voor verklaarden, omdat hij Asos niet fysiek naar Amerika wilde brengen: ‘Maar ik kijk vooral naar het geld dat we hiermee besparen. Ik zie geen financiële voordelen om een warehouse te openen in Amerika als we al een manier hebben gevonden om items tegen competitieve kosten vanuit de UK te versturen.’ Asos werkt samen met verschillende verzendpartijen en heeft in Amerika wel een team opgericht voor de afhandeling van retouren.

Kwart miljard
Asos, dat binnenkort zijn eigen modemarktplaats opent en ondertussen zoekt naar retailpartners voor pick-ups van online-bestellingen, behaalt een steeds groter deel van zijn omzet buiten Groot-Brittannië.  Het laatste boekjaar, waarin ongeveer een kwart miljard euro werd omgezet, bleken de internationale verkopen met 95 procent gegroeid, tegenover een omzetplus van 20 procent voor de Britse markt.

Grootste groeimarkt
Volgens Robertson zijn de internationale verkopen inmiddels goed voor 30 procent van Asos' omzet. 'De Verenigde Staten is de grootste groeimarkt, en dat zonder enig adverteren. We vinden de tijd rijp om Amerikaanse shoppers te geven wat ze willen: een Amerikaanse site.’

Asos werkt ook aan landenspecifieke websites voor Frankrijk en Duitsland. Concrete plannen voor een Nederlandstalige shop zijn er vooralsnog niet.