Twinkle | Digital Commerce

Groupon spant samen met eBay

2017-05-27
228166
  • [nieuws]
  • 1:11

Groupon, een van de meest besproken retailconcepten van dit moment, heeft een samenwerking gesloten met eBay. Wie via eBay een aankoop doet op de site met groepskortingen, krijgt 5 procent van de aanschafprijs retour als eBay Bucks. Die kunnen bij eBay worden besteed.

EBay lanceerde eBay Bucks afgelopen zomer als loyaliteitsprogramma. De virtuele geldstukken worden sindsdien alleen verstrekt aan kopers op het eigen platform. Niet meer dan 2 procent van het uitgegeven bedrag wordt in Bucks uitgekeerd. Wie via Groupons pagina op eBay een aankoop doet, krijgt voortaan dus 5 procent retour. De actie loopt tot 28 maart volgend jaar, luidt het antwoord op een van de veelgestelde vragen over de deal.

Groepskorting via vouchers
Groupon, inmiddels ook in ons land actief, heeft 14 miljoen abonnees in de Verenigde Staten, meldt vaktitel Internet Retailer. Zij krijgen dagelijks aanbiedingen in hun mailbox van (meestal fysieke) winkeliers uit hun buurt, die een product of dienst scherp hebben afgeprijsd. Pas bij een bepaald animo wordt de groepskorting via vouchers verstrekt.

NB: In Twinkle nummer 9, die deze week is verschenen, vindt u meer informatie over online-groepsverkoop. Geert Jan Smits van Jungle Minds gaat op pagina 14 en 15 in op de vraag of webshops baat kunnen hebben bij deelname aan groepskortingsites.