Twinkle | Digital Commerce

Accessorize opent webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:15

Accessorize verkoopt voor het eerst producten vanuit een eigen webwinkel aan Britse consumenten. De shop is losgetrokken van zusterketen Monsoon, waarmee de accessoireketen tot voor kort samen optrok online.

De nieuwe webwinkels van Accessorize en Monsoon draaien op het e-commerce platform Venda. Met de standalone sites moet de individuele indentiteit van de retailketens beter uit de verf komen. Volgens CCO Steve Back zou de online-verkoop in de nieuwe opzet meer rendement opleveren.

Groeien
De online-scheiding van de formules en de inzet van een nieuw platform moeten er ook toe bijdragen dat Accessorize en Monsoon kunnen groeien buiten het Verenigd Koninkrijk. De shops zijn bij de start alleen in de Engelse taal en de Britse munteenheid beschikbaar. Dat zal op korte termijn veranderen, belooft Accessorize in ieder geval.

Dedicated webwinkel
Accessorize accepteert al wel weborders op de nieuwe site van shoppers uit Bulgarije, Tjechië. Denemarken, Estland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Polen, Ierland, Slowakijke en Zwitserland. Zij betalen 7,95 Britse pond voor de verzending. Voor 10 pond stuurt Accessorize ook orders naar shoppers in de Verenigde Staten. In ons land beschikt Accessorize al over een dedicated webwinkel.

Shop-in-shops
Accessorize is het jongere, populaire zusje van kledingketen Monsoon, waarmee de formule Monsoon Accessorize vormt. Monsoon is sinds vorige maand ook in de Nederlandse retail te koop, in een viertal shop-in-shops bij warenhuisketen V&D. Accessorize is in een kleine twintig Nederlandse steden verkrijgbaar, in eigen winkels en in shop-in-shops bij een aantal V&D-warenhuizen.