Twinkle | Digital Commerce

Zeven tips voor gebruik van productvideo’s

2017-05-27
180101
  • [video]
  • 2:52

Het ontwikkelen van video’s voor uw webshop is een interessante manier om klanten te binden en hen extra aan te moedigen tot het doen van een aankoop. Dergelijke video’s zijn dan ook een uiterst effectief instrument voor het verhogen van uw conversie. Zeven tips.

1. Geautomatiseerde versus full-production video’s
Of u kiest voor algemene, geautomatiseerde productvideo’s of voor persoonlijke, zelfontworpen video’s is afhankelijk van uw budget en het aantal producten in uw assortiment.

De full-production video’s zijn arbeidsintensiever, waardoor het duurder is en meer tijd kost. Ondanks dit kiezen toch veel webwinkeliers voor zelfontworpen video’s omdat ze daarmee meer controle hebben over de boodschap en de filmpjes dus meer gepersonaliseerd zijn.

Geautomatiseerde video’s zijn daarentegen gebaseerd op aanpasbare templates, kunnen massaal worden geproduceerd. Ze kunnen binnen enkele uren een heel assortiment omvatten van duizenden producten. Deze video’s zijn daarom kostenefficiënt, schaalbaar en het is bewezen -  door middel van een A/B-testplatform - dat deze video’s de full-production video’s kunnen overtreffen.

2. Start met video’s van uw best verkopende producten
Het liefst zou u natuurlijk van elk los product een video willen presenteren, maar bij een groot assortiment is dat onmogelijk. Kies in dat geval voor uw populairste producten, die waaraan u dus het meest verdient.

3. Video player versus videolink
Bij het plaatsen van video’s op uw site, moet u de keuze maken hoe u de video’s wilt weergeven: via een video player of via een link of knop? Dit is voor een deel afhankelijk van de vraag hoeveel van uw pagina u wilt wijden aan een dergelijke video en of u de video’s automatisch wilt laten afspelen (dit is immers enkel mogelijk bij een video player).

Maar uiteraard kunt u over het algemeen de video’s het beste zo prominent mogelijk in beeld brengen aangezien dit de kans vergroot dat bezoekers de video’s ook daadwerkelijk bekijken, wat de conversie ook goed zal doen.

4. Maximaliseer uw marketingboodschap
Maak gebruik van uw bestaande marketingberichten die voor u al hebben bewezen ook daadwerkelijk te werken. U kunt deze boodschap(pen) bijvoorbeeld meenemen in de voice-over van de video’s of als tekst/bijschrift in het filmpje verwerken.

Hierdoor werkt u niet alleen effectief door gebruik te maken van uw bestaande middelen, maarr behoudt u tevens consistentie in uw marketingboodschappen, wat weer van positieve invloed is voor het opbouwen van vertrouwen bij de consument en het vergroten van uw naamsbekendheid.

5. Maak gebruik van gebruikersreviews
Online-shoppers houden van reviews. Productbeoordelingen en aanbevelingen bewijzen keer op keer goed te zijn voor het vertrouwen van de consument. Bedenk daarom een manier hoe u uw productbeoordelingen kunt integreren in uw video’s.

6. Onderzoek alles door middel van A/B-testen
Een van de vele voordelen van internet is dat content zeer gemakkelijk te wijzigen is. Maak hier gebruik van door alles te analyseren met behulp van A/B-testen. Kleine aanpassingen van de video’s (denk aan een verandering van achtergrondmuziek, het geslacht van de voice-over, bijschrift van teksten en dergelijke) kunnen al van grote impact zijn op de resultaten.

7. Verspreid uw video’s zo veel mogelijk
Als uw productvideo’s eenmaal zijn ontwikkeld, is het van belang ze daar online te plaatsen waar ze door zo veel mogelijk mensen kunnen worden bekeken. De makkelijkste manier is om de video’s te uploaden bij bekende videoportals als YouTube, Metacafe, Viddler en Vimeo.

Zorg bij het uploaden dat de video’s een goede beschrijving krijgen, neem hier de tijd voor. Bij veel platforms is het mogelijk om een link in de beschrijving toe te voegen, een ideale manier om hierin terug te linken naar uw site.

Bron: Technewsworld.com