Twinkle | Digital Commerce

Sears en Next sluiten deal over online-verkoop

2017-11-08
180101
  • 0:58

Sears heeft het exclusieve recht gekregen om kleding van het Britse modelabel Next online te verkopen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse retailreus investeert in mode en is blij met de entree van Next, een ‘superstar name in home-shopping’ volgens Sears.

Next is een van de grootste en bekendste namen in het Britse modelandschap. In honderden winkels verkoopt de retailer kleding en accessoires van verschillende merken en van het gelijknamige eigen merk. De kleding van het private label is voortaan te koop in de digitale rekken van Sears.com. De bijna vierduizend fysieke winkels van Sears in Amerika en Canada verkopen de kleding vooralsnog niet.

37 landen
Via Nextdirect.com verkoopt het Briste Next al kleding online in 37 andere landen, waaronder Nederland én Amerika. In een recent bericht over de laatste halfjaarcijfers zegt het bedrijf de online-verkoop buiten Groot-Brittannië te willen bevorderen: 'De internationale internetverkoop is met 250 procent gegroeid, maar bij een bedrag van 2,3 miljoen pond nog altijd laag te noemen.'