Twinkle | Digital Commerce

Desigual opent eigen webwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Desigual begint deze maand met online-verkoop in thuisland Spanje, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ook Nederland krijgt een webshop. ‘Dat hadden ze drie jaar eerder moeten doen’, zegt Bianca Weber, die het modemerk in haar webwinkel Waiwurrie.nl verkoopt.

Weber, die direct kan inloggen op Desiguals voorraden in Barcelona, was een van de eerste die Desigual in Nederland online aanbood. De interesse nam de afgelopen tijd af, zegt ze: ‘Zeker sinds het merk in shop-in-shops bij V&D hangt, merk ik dat het minder populair wordt. Ik heb het label daarom uit mijn stenen winkel gehaald. Ondertussen wordt Desigual al op heel veel plekken online aangeboden. Wat dat betreft komt die eigen webshop als mosterd na de maaltijd.’

Desigual in Nederland
Desigual bestaat sinds 1984 en zette in 2008 voor het eerst voet op Nederlandse bodem, toen een flagship store in de Amsterdamse Kalverstraat werd geopend. Later volgden eigen winkels in Maastricht en Den Haag en shop-in-shops bij V&D. Desigual behoort tot de duurste merken uit het portfolio van de warenhuisketen, maar ook tot de best verkopende, zei CEO Mark McKeon afgelopen dinsdag over het merk. Desigual is ook in het webwarenhuis van V&D te vinden en is daarnaast onder meer online te koop in een dedicated webwinkel van Van de Belt Modewereld.

Webwinkel
Bij de start van Desiguals eigen webwinkel, later deze maand, zullen de virtuele rekken volhangen met dames-, en herenkleding en accessoires. Later wordt aan dat assortiment nog kinderkleding toegevoegd.