Twinkle | Digital Commerce

Micosoft lanceert portal Bing Shopping

2017-05-27
180101
  • 1:01

Microsoft heeft officieel Bing Shopping gelanceerd, waarmee het beter denkt te kunnen concurreren met Google op de zoekmarkt voor producten. Bing Shopping lijkt wel sterk geïnspireerd op Google Product Search, schrijven Amerikaanse media.

Webwinkeliers kunnen via Bing Shopping clicks genereren door hun producten toe te voegen. Anders dan bij vergelijkingssites hoeven de merchants niet te betalen voor zo’n verwijzing. Google Product Search werkt ook op deze basis. Een andere overeenkomst tussen beide programma’s is dat vaste plekken tegen betaling worden aangeboden als sponsored ad.

Extra opties
Analisten verwachten dat Microsoft in deze eerste fase zoveel mogelijk webwinkeliers aan zich wil binden met de nieuwe mogelijkheden, om zo een ruim en diep productaanbod te kunnen etaleren. Daarna zal het bedrijf tegen betaling vermoedelijk allerlei extra opties aanbieden om producten beter naar voren te laten komen in de zoekresultaten. Microsoft zelf heeft dit overigens bevestigd noch ontkend.

Bing cashback
Met de officiële lancering van Bing Shopping maakt Microsoft een definitief einde aan Bing Cashback, het slecht lopende kortingsprogramma voor gebruikers van de zoekmachine. Bing Shopping is voorlopig alleen voor Amerikaanse webwinkeliers beschikbaar.