Twinkle | Digital Commerce

Argos gaat weborders binnen negentig minuten bezorgen

2017-11-11
180101
  • 1:49

De Britse retailketen Argos heeft zijn bezorgopties verbeterd door een samenwerking aan te gaan met Shutl. Vanaf vandaag kunnen webshoppers in Londen producten binnen negentig minuten laten bezorgen. Ze kunnen ook een tijdvak van één uur selecteren.

Shutl werd vorig jaar gelanceerd door Tom Allasson, die steun kreeg van Europa’s voormalige Amazon-baas Simon Murdoch. Twinkle schreef eind vorig jaar in het magazine al kort over de dienst, die het ‘ondergeschoven kindje’ bezorging mee moet laten groeien met de ontwikkeling van e-commerce in het algemeen.

Efficiënter, kortingen en restcapaciteit
Murdoch en Allasson noemen drie redenen voor de snelle bezorgopties die Shutl biedt. Ten eerste werken bedrijven die op dezelfde dag bezorgen een stuk efficiënter dan bedrijven die focussen op meerdaagse bezorging. Ten tweede kan Shutl profiteren van kwantumkortingen op de standaardprijzen van vervoerders. Tenslotte doet Shutle doorgaans een last minute beroep op hun restcapaciteit, waardoor de prijzen laag kunnen blijven.

Multichannel retailers meer macht
Volgens de initiatiefnemers hebben ze met Shutl ‘a significant game changer for e-commerce’ in handen (zie een interview met Allason op Econsultancy.com), omdat multichannel retailers weer meer macht krijgen; Shutl biedt alleen service aan online-retailers met winkels tot tien mijl van de klant.

Hoop te bewijzen
Argos is de eerste klant van naam die met Shutl in zee gaat. Allisson daarover: ‘Vanuit elk perspectief is Argos de juiste partner voor ons, met zijn klanten, systemen en uitgebreid winkelnetwerk. Toch bevinden we ons nog in een zeer vroeg stadium. Hoewel ik niet kan begrijpen dat mensen kiezen om te gaan zitten wachten op een bezorger, weten we dat we nog een hoop te bewijzen hebben.’

Delivery window
Vooralsnog kunnen alleen webklanten in Londen en omgeving opteren voor bezorging via Shutl. Ze betalen 4,95 pond voor bezorging in negentig minuten ('Shutl Now') en minimaal dat bedrag voor bezorging in een delivery window van één uur ('Shutl Later'). Uitgebreide info over de samenwerking met Argos staat hier op de site van Shutl.

Over een jaar moeten ook inwoners van andere grote Britse steden voor Shutl kunnen kiezen als ze kopen op Argos.co.uk.

Video
Hieronder vindt u een algemene video van Shutl met uitleg over de bezorgdienst.