Twinkle | Digital Commerce

Amazon helpt Britse webverkopers Europa in

2017-05-27
180101
  • 0:60

Amazon heeft zijn dienst Fulfilment by Amazon (FBA) uitgebreid voor Britse retailers die willen verkopen op het Europese continent. Via FBA Export kunnen ze onder meer hun entree maken in Nederland. Amazon regelt de opslag, verpakking en verzending.

Voorwaarde voor de internationale uitbesteding is dat de verkopende partijen hun waar aanbieden op Amazon.co.uk. In het normale FBA-programma hoeven retailers niet per se te verkopen via Amazon, maar kunnen ze hun producten (ook) gewoon via hun eigen site aan de man brengen.

Producten
Behalve aan bestellers in Nederland kunnen verkopers op Amazon.co.uk via FBA Export voortaan ook leveren (prijzen hier) aan webshoppers in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal. Amazon bewaart, verpakt en verscheept de meeste producten, al is er een lijst met restricties.

Amazon.com
Het is voor het eerst dat Amazon andere retailers helpt bij webbestellingen uit Nederland. Verkopers op Amazon.com kunnen al langer gebruik maken van FBA Export en mediaproducten laten bezorgen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Japan.

Amazon visualiseert FBA zelf als volgt: