Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt ook boodschappen in Groot-Brittannie

2017-05-27
180101
  • 1:16

Amazon is gestart met de verkoop van levensmiddelen op de Britse markt. Het bedrijf biedt 23.431 supermarktproducten aan op Amazon.co.uk. Voor 49 Britse pond per jaar kan een abonnement worden afgesloten voor next day delivery.

Amazon, sinds zeer recent ook in Duitsland als websuper actief, sloot deals met grote levensmiddelenfabrikanten als Procter & Gamble, Nestlé en PepsiCo. Daarnaast zijn artikelen en delicatessen van kleinere partijen uit binnen- en buitenland opgenomen in het assortiment, waarin onder meer ook prijswinnende kazen en complete lammeren (119,95 pond) zijn opgenomen. Het aanbod van fruit, groenten en brood is echter niet erg groot, vindt de Daily Mail.

Bulkinkoop en bezorging
Behalve door het specialistische productaanbod, probeert Amazon zich van de concurrentie te onderscheiden door korting te bieden bij bulkinkoop en door variatie te bieden in bezorging. Wie voor 49 pond een abonnement afsluit voor Amazon Prime, krijgt de boodschappen een heel jaar aan huis bezorgd op de dag na bestelling. Voor mensen met meer tijd biedt Amazon ook gratis bezorging aan, via ‘super saver delivery’. Dan moet de klant wel drie tot vijf werkdagen wachten op zijn boopdschappen.

Websupermarktoorlog
De Daily Mail spreekt van een Britse supermarktoorlog op het web waarin naast Amazon Tesco, Asda, Sainsbury en Ocado de hoofdrolspelers zijn. Die laatste pure webconcurrent, die wordt gevoed door supermarktketen Waitrose, bracht deze week de prospectus van zijn beursgang naar buiten. Daarmee hoopt Ocado ongeveer een kwart miljoen euro op te halen.