Twinkle | Digital Commerce

Vakantie.nl toont realtime beschikbaarheid

2017-11-09
180101
  • 1:08

Vakantie.nl claimt de eerste reiswebsite te zijn die de prijzen van beschikbare reizen in een specifieke vertrekperiode realtime vergelijkt. Door de zoekfunctie en het verdwijnen van 'vanaf prijzen' is direct zichtbaar bij welke reisaanbieder de vakantieganger het voordeligst uit is.

Na het selecteren van de gewenste accommodatie en periode zijn de prijzen van verschillende touroperators met een druk op de knop te vergelijken. 'Urenlang zoeken op verschillende websites om prijzen van beschikbare reizen te vergelijken, die ook nog eens binnen de gewenste periode beschikbaar zijn, is daardoor niet meer nodig', stelt Vakantie.nl.

Andere vertrekdata
Na de zoekopdracht op Vakantie.nl wordt één prijsoverzicht getoond van een accommodatie met prijzen van alle aanbieders. Er kan verder gezocht worden op vertrekdata, verblijfsduur, luchthaven en verzorging. Bij het klikken op een reis uit het overzicht verschijnt aanvullende informatie over de accommodatie. Daarnaast zijn andere vertrekdata met prijzen zichtbaar als alternatief.

Nieuwe initiatieven
Naast brede vergelijkings- en boekingssites duiken in de online-reisbranche steeds nieuwe initiatieven op om  vakanties te slijten. Op sites als Opvakantievanafeindhoven.nl en het pas gelanceerde Opvakantievanafweeze.nl staat de vetrekluchthaven centraal. Bij Vliegennaar.nl is dat de de gewenste bestemming. Verder zijn tal van reisveilingsites in de lucht en heeft de branche met Boekvandaag.nl ook een 'iBood voor reizen'.