Twinkle | Digital Commerce

Kring helpt Zorggroep-apothekers aan webshop

2017-11-08
180101
  • 0:58

De 21 apotheken van de Zorggroep Almere gaan meeliften op de opgebouwde online-expertise van Kring-apotheek. Plannen voor een eigen webwinkel in het verleden pakten te duur uit.

De Zorggroep-apotheken hebben een franchiseovereenkomst met Kring-apotheek getekend, maar blijven zelfstandig. ‘De cliënten zullen er niet zo veel van merken, behalve dat het servicepakket wordt uitgebreid met een webshop’, vertelt communicatieadviseur Corien de Boer tegen Almere Vandaag.

Intensiever
Met de overeenkomst, die ook de onderhandelingspositie ten opzichte van verzekeraars en farmaceuten moet verbeteren, willen de Almeerse apothekers digitale stappen maken. De Boer: ‘De Zorggroep is nu ook al online actief, maar de digitale dienstverlening wordt intensiever. In het verleden is de Zorggroep al eens bezig geweest met een webshop op te zetten, maar dat is vrij duur. Wij kunnen nu meeliften op de expertise van de Kring-apotheken.'

Kring-apotheek.nl
Kring-apotheek opende afgelopen najaar een webwinkel op Kring-apotheek.nl. De shop, waarin medicijnen zonder receptverplichting kunnen worden besteld, is ook te benaderen via de sites van lokale apothekers. De geneesmiddelen kunnen thuis worden bezorgd of opgehaald bij een Kring-apotheek in de buurt.