Twinkle | Digital Commerce

De eenvoud van zoekmachinemarketing

2017-05-26
180101
  • 1:38

Enige tijd geleden vond hét zoekmachinemarketingevenement van het jaar plaats: SES Amsterdam. Waar de nieuwste trends en ontwikkelingen uitvoerig werden besproken. Maar wat heeft u hieraan als de basis van uw website niet zoekmachinevriendelijk is?

Zoekmachinemarketing is niet moeilijk, het is een kwestie van het aanleggen van een goede structuur. Focussen op de elementen die écht van belang zijn.

Elke pagina moet u als een homepage beschouwen. Iedere pagina is uniek en verdient minimaal een zoekmachinevriendelijke url en een eigen title. Voor een webwinkel betekent dit dat op iedere productpagina de naam van het product in de url en in de title moet staan. Een veel gemaakte fout is dat de bedrijfsnaam altijd vooraan in de title staat. Beter is het om de productnaam helemaal vooraan te zetten. Het product moet tenslotte worden gevonden. Bij de omschrijving van de meta-description moet u een tekst schrijven die past bij de inhoud van de pagina. Ook deze is voor elke pagina uniek. Wilt u weten hoe uw website ervoor staat? Ga dan naar Google.nl en toets in Google ‘site:www.naamwebsite.nl’ en u ziet in één oogopslag hoeveel pagina’s Google heeft geïndexeerd en hoe u in Google staat

Als u eenmaal een goede structuur heeft neergezet, komt het aan op het vullen van de website. Google houdt van veel, actuele en unieke content. Bij het actueel houden hiervan is het vooral de uitdaging om uw publiek erbij te betrekken door ze een review te laten schrijven over bijvoorbeeld een product. Op deze manier zorgt uw bezoeker ervoor dat uw website actueel blijft. Bol.com pakt dit goed op door haar bezoekers kans te laten maken op het winnen van een cadeaubon van 100 euro. De beste review krijgt zelfs een plek op de homepage onder de rubriek ‘Review van de maand’. Content is de nieuwe valuta. Zet eens wat budget van uw AdWords-campagne opzij en investeer in zoekmachineoptimalisatie.

Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 4-2010.