Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel Media Markt nu vol met elektronica

2017-11-08
180101
  • 0:60

Media Markt verkoopt voortaan televisies, computers, camera’s, navigatieapparatuur en tal van andere soorten consumentenelektronica online. Daarmee is de langverwachte Nederlandse webwinkel volgens de elektronicareus zelf echt geopend: ‘Nu open, nu kopen.’

Media Markt verkoopt al enige tijd onder andere cartridges, fotodiensten en downloads online. Vorige maand voegde het boxed entertainment (cd’s, dvd’s en games) toe aan het online-assortiment, in samenwerking met MP Retail. Het wachten was echter op de opening van een volwaardige webwinkel met bruin- en witgoed, zeker online prijscompetitieve productgroepen. Nederland werd daarvoor een jaar geleden als proeftuin aangewezen.

ICEcat
Dat Media Markt serieus werk maakte van e-commerce bleek eind vorig jaar, toen ICEcat werd geïntegreerd in het productinformatiesysteem van Media Markt en zusterketen Saturn. In februari werd duidelijk dat de webshop in het tweede kwartaal van dit jaar open zou gaan, waarvan akte.

Ook afhalen
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen aankopen doen in de webwinkel van Media Markt. Voor de bezorging van de artikelen werkt de keten samen met TNT Post. Webshoppers kunnen een online-bestelling ook afhalen in een van de filialen van Media Markt.